Recepten overzicht   

Bresilienne paveetje

  1. Bereidingstijd: 25 min
  2. Portie: 4
  3. Moeilijkheidsgraad: 3/5

Ingrediënten:

  • 20 LU Véritable Petit Beurre (ca. 170 g)
  • 1 eetlepel poeder suiker
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 12,5 cl melk
  • 10 cl verse room
  • 50 g brésilienne
  • 10 cl sterke koffie, koud
  • 1 eidooier
  • 15 g bloem
  • 15 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding & Presentatie:

  1. Breng de melk voorzichtig aan de kook.
  2. Klop de eidooier met basterdsuiker en vanillesuiker tot het mengsel wit wordt. Voeg geleidelijk de bloem toe en vervolgens de warme melk, zonder te stoppen met kloppen. Keer terug naar het vuur en verdik al roerend op een laag vuur. Bij het koken van het vuur halen. Giet in een schaal, voeg de stukjes boter toe, laat 2 min. staan en meng. Laat het afkoelen.
  3. Bekleed een klein bakplaatje met bakpapier en leg er 4 LU Véritable Petit Beurre koekjes op. Smeer een kwart van de room erop en bedek ze vervolgens met 4 biscuits die 5 seconden in de koffie gedrenkt zijn. Herhaal deze laatste 2 handelingen tot de ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje geweekte koekjes. Afdekken en minstens 6 uur in de koelkast laten staan.
  4. Verdeel de cake vlak voor het opdienen in 4, klop de slagroom op en voeg de poedersuiker toe. Bedek de gebakjes volledig, bestrooi ze met brésilienne en serveer.
#
#
#