Recepten overzicht   

Semifreddo met tiramisu en chocoladesaus

  1. Bereidingstijd: 25 min
  2. Portie: 8
  3. Moeilijkheidsgraad: 3/5

Ingrediënten:

  • 17 LU-boudoirs (ca. 100 g)
  • 180 g mascarpone
  • 15 cl verse room
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 60 g basterdsuiker
  • 10 cl sterke koffie
  • 3 eetlepels Amaretto
  • 2 afgestreken eetlepels pure cacao
  • een snufje zout
  • 10 cl verse room van 10 cl
  • 100 g pure chocolade Culinaire Côte d'Or

Bereiding & Presentatie:

  1. Overgiet de gebroken LU Boudoirs met koffie en Amaretto.
  2. Klop de eierdooiers met suiker en mascarpone op. Voeg vervolgens de slagroom toe, vervolgens de stevig opgeklopte eiwitten met een snufje zout.
  3. Plet de Boudoirs fijn met een vork en voeg toe aan de room. Neem ongeveer 1/3 van deze bereiding en meng deze met de cacao.
  4. Verdeel de 2 crèmes in 8 siliconen muffinvormpjes, meng een beetje om een gemarmerd effect te krijgen en laat het een paar uur in de vriezer staan.
  5. Ontvorm ongeveer 30 minuten voor het serveren de semifreddo en bewaar ze in de koelkast. Breng de 10 cl verse room aan de kook in een pan. Haal van het vuur, voeg de gehakte chocolade toe en laat 1 min. staan. Meng met een garde.
  6. Serveer de semifreddo met de hete saus; versier eventueel met rode bessen.
#
#
#