Recepten overzicht   

Crème brûlée met Bastogne

  1. Bereidingstijd: 40 min
  2. Portie: 6
  3. Moeilijkheidsgraad: 3/5

Ingrediënten:

  • 7 LU bastogne (ca. 80 g)
  • 4 eierdooiers
  • 50 cl volle melk
  • 30 g basterdsuiker
  • 2 eetlepels blonde kandijsuiker met bruine suiker

Bereiding & Presentatie:

  1. Verwarm de oven voor op stand 5 - 150 °C.
  2. Klop de eierdooiers en de basterdsuiker in een kom.
  3. Verkruimel de LU Bastogne in stukjes, giet het in een pan met de helft van de melk en verwarm al roerend op een matig vuur tot een homogeen mengsel wordt verkregen. Voeg de rest van de melk toe, giet de eieren erbij en meng.
  4. Verdeel in 6 kleine crème brûléevormen. Leg ze op een ovenplaat en giet er heet water over. Bak in de oven gedurende 25 minuten, laat het geheel afkoelen en zet het een paar uur in de koelkast.
  5. Bedek de crèmes vlak voor het opdienen met een dun laagje bruine suiker en karameliseer ze met een kleine brander (of onder de grill van een hete oven).
  6. Laat 5 minuten staan en serveer.
#
#
#

Andere recepten