Recepten overzicht   

Rijstpudding met Petit Beukelaer en vanille

  1. Bereidingstijd: 50 min
  2. Portie: 4
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 8 LU Petit Beukelaer (ca. 60 g)
  • 60 g dessert-rijst
  • 85 cl volle melk
  • 50 g basterdsuiker
  • 1/2 vanillestokje
  • een snufje zout

Bereiding & Presentatie:

  1. Giet 75 cl melk in een pan met dikke bodem, voeg zout en het geschraapte vanillestokje toe en breng aan de kook.
  2. Haal van het vuur, voeg de LU Petit Beukelaer koekjes toe en laat 2 minuten staan.
  3. Meng tot een homogeen mengsel.
  4. Breng opnieuw aan de kook, giet de rijst erin, meng, dek af en laat de rijst op een zeer laag vuur , regelmatig roerend, 40 minuten sudderen.
  5. Voeg de suiker toe, meng goed en dek af, laat afkoelen en voeg dan nog eens 10 cl melk toe.
  6. Geniet lauw of koud.
#
#
#