Parfaits van chocolade en nouga, compote van warm rood fruit
Bereidingstijd: 20 min
Portie: 6
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Ingrediënten:
16 LU boudoirs (ca. 95 g)
75 g pure chocolade Culinaire Côte d'Or
70 g zachte nougat
150 g rood fruit (vers of bevroren)
100 g ricotta kaas
12 cl verse room
5 cl Amaretto
5 cl rietsuikersiroop
3 eetlepels kandijsuiker
Bereiding & Presentatie:
Verhit zachtjes 5 cl room in een pan met de stukjes nougat tot het gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 1 min. staan, meng en giet in een kom.
Voeg de ricotta en 2 eetlepels suiker toe en meng goed. Voeg de resterende room er zachtjes bij.
Meng de rietsuikersiroop en Amaretto. Laat de LU-boudoirs één voor één weken en plaats ze tegen de wanden van 4 glazen aan. Giet de chocoladecrème in het midden, eventueel met een glad spuitzakje. Afdekken en enkele uren in de koelkast laten staan.
Giet de rode vruchten en 1 eetlepel suiker in een koekenpan. Verwarm voorzichtig, laat 2 minuten zachtjes koken en haal onmiddellijk van het vuur. Laat afkoelen en giet zachtjes over de parfaits. Onmiddellijk serveren.