Recepten overzicht   

Parfaits van chocolade en nouga, compote van warm rood fruit

  1. Bereidingstijd: 20 min
  2. Portie: 6
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 16 LU boudoirs (ca. 95 g)
  • 75 g pure chocolade Culinaire Côte d'Or
  • 70 g zachte nougat
  • 150 g rood fruit (vers of bevroren)
  • 100 g ricotta kaas
  • 12 cl verse room
  • 5 cl Amaretto
  • 5 cl rietsuikersiroop
  • 3 eetlepels kandijsuiker

Bereiding & Presentatie:

  1. Verhit zachtjes 5 cl room in een pan met de stukjes nougat tot het gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 1 min. staan, meng en giet in een kom.
  2. Voeg de ricotta en 2 eetlepels suiker toe en meng goed. Voeg de resterende room er zachtjes bij.
  3. Meng de rietsuikersiroop en Amaretto. Laat de LU-boudoirs één voor één weken en plaats ze tegen de wanden van 4 glazen aan. Giet de chocoladecrème in het midden, eventueel met een glad spuitzakje. Afdekken en enkele uren in de koelkast laten staan.
  4. Giet de rode vruchten en 1 eetlepel suiker in een koekenpan. Verwarm voorzichtig, laat 2 minuten zachtjes koken en haal onmiddellijk van het vuur. Laat afkoelen en giet zachtjes over de parfaits. Onmiddellijk serveren.
#
#
#