Recepten overzicht   

Bastogne muffins

  1. Bereidingstijd: 30 min
  2. Portie: 12
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 17 LU bastogne (ca. 200 g)
  • 100 g zachte boter
  • 70 g kandijsuiker
  • 3 eieren bij kamertemperatuur
  • 10 cl volle melk
  • 50 g bloem
  • 20 g maïszetmeel (2 eetlepels)
  • 1/2 zakje bakpoeder (10 g)
  • een snufje zout
  • veelkleurige suikertabletten (optioneel)

Bereiding & Presentatie:

  1. Verwarm de oven voor op stand 5/6 - 160 °C.
  2. Klop de boter en de bruine suiker door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de eieren, melk, bloem, maïszetmeel, bakpoeder en zout toe. Meng tot er een homogene pasta wordt verkregen.
  4. Plet de LU Bastogne in stukken en voeg ze toe aan het deeg; meng goed.
  5. Verdeel in een muffinvorm met bakpapier en bak gedurende 15 minuten in de oven.
  6. Ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster. Geniet op kamertemperatuur.
#
#
#

Andere recepten