Recepten overzicht   

Petits Delices met citroen

  1. Bereidingstijd: 45 min
  2. Portie: 6
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 1 pakje LU Boudoirs (165 g)
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 25 cl melk
  • 10 cl verse room
  • 3 eieren bij kamertemperatuur
  • 40 g boter + voor de vormen
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout

Bereiding & Presentatie:

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180 °C.
  2. Laat de melk en room afkoelen. Voeg stukjes boter toe, meng en giet het in een kom met de in stukjes gebroken LU-boudoirs. Laat het rusten.
  3. Boter 6 kleine individuele schaaltjes in.
  4. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap van beide (je hebt 10 cl nodig). Giet alles in de kom, voeg de bloem toe en meng tot een homogene bereiding. Voeg de eierdooiers toe, dan de opgeklopte eiwitten met een snufje zout.
  5. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak het 25 minuten in de oven.
  6. Geniet warm of lauw.
#
#
#

Andere recepten