Recepten overzicht   

Delices aux poires met Véritable petit Beurre en chocolade

  1. Bereidingstijd: 25 min
  2. Portie: 6
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 14 Véritable Petit Beurre LU (ca. 120 g)
  • 1 groot blik peren in siroop (825 g)
  • 100 g pure chocolade Culinaire Côte d'Or
  • 20 cl verse room
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 vel gelatine

Bereiding & Presentatie:

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Giet de peren af; bewaar de siroop en 4 halve peren. Pureer de rest in een blender in een kom. Giet een paar lepels in een pan en smelt het gedroogde gelatineblaadje op een laag vuur. Giet in de kom, voeg de suiker toe en meng.
  3. Klop 15 cl slagroom op en voeg deze toe aan de perenpuree.
  4. Breek 12 Véritable Petit Beurre Lu koekjes in stukjes, verdeel ze in 6 glazen en bestrooi ze vervolgens met 2 eetlepels perensiroop. Voeg de overgehouden halve peren toe en snijd ze in kleine blokjes. Giet de mousse eroverheen, dek af en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Breng 5 cl verse room aan de kook in een kleine pan, verwijder van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 1 min. staan en meng met een garde. Bedek de mousse ermee en laat het nog minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Serveer gekoeld, bestrooid met de overige 2 in kleine stukjes gebroken koekjes.
#
#
#