Recepten overzicht   

Appel en Bastogne Crumble

  1. Bereidingstijd: 45 min
  2. Portie: 6
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 6 LU Bastogne-koekjes (ca. 70 g)
  • 4 appels
  • 100 g gezouten boter, zeer koud
  • 100 g bloem
  • 120 g blonde kandijsuiker

Bereiding & Presentatie:

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng ze met 2 eetlepels kandijsuiker. Verdeel ze in 6 kleine individuele ovenschalen.
  3. Plet de LU Bastogne in stukken en giet ze in een kom. Voeg de bloem, de resterende kandijsuiker en de in kleine stukjes gesneden boter toe. Meng met de vingertoppen, verkruimel tot grote kruimels.
  4. Giet het fruit er overheen, egaliseer lichtjes en bak het 30 minuten.
  5. Serveer warm, met een bolletje vanille-ijs. Ook heerlijk warm met een beetje pudding, of gewoon bij kamertemperatuur.
#
#
#

Andere recepten