Recepten overzicht   

Hazelnoot en Petit Beukelaer Brownies

  1. Bereidingstijd: 35 min
  2. Portie: 12
  3. Moeilijkheidsgraad: 1/5

Ingrediënten:

  • 8 Petit Beukelaer van LU (ca. 60 g)
  • 150 g pure chocolade Culinaire Côte d'Or
  • 50 g hazelnoten
  • 3 eieren bij kamertemperatuur
  • 110 g boter
  • 80 g basterdsuiker
  • 45 g zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout

Bereiding & Presentatie:

  1. Verwarm de oven voor op stand 5 - 150 °C.
  2. Stort de in stukjes gesneden boter en vervolgens de fijngehakte chocolade in een braadpan en laat het smelten op een zeer laag vuur. Haal van het vuur en voeg bloem, suiker en zout toe. Meng met een garde, giet de geklopte eieren erbij en meng zorgvuldig. Voeg de geplette LU Beukelaer en de grof gehakte hazelnoten toe en meng met een houten lepel.
  3. Giet het deeg in een rechthoekige pan (24 x 16 cm) die bekleed is met bakpapier. Bak in de oven gedurende 20 minuten. Laat 5 min. staan en haal dan uit de vorm.
  4. Volledig laten afkoelen en in 12 vierkantjes snijden.
#
#
#