1846
Ontstaan van het merk LU
In 1846 openen Jean-Romain Lefèvre en zijn vrouw Pauline-Isabelle UTILE, een koekjesfabriek in Nantes (Frankrijk). Hun familiebedrijf breidde zich snel uit en werd in 1848 het huis Lefèvre-Utile (LU).
1870
Oprichting van het merk De Beukelaer
De Beukelaer opent zijn eerste grootbakkerij in het hartje van Antwerpen en groeit uit tot de eerste industriële koekjesproducent van het Europese vasteland. Met dank aan de koekjes van De Beukelaer, samen met enkele anderen, kennen we de stad Antwerpen voortaan als de 'Koekenstad'.
1886
Ontstaan van de
Véritable Petit Beurre
Louis Lefèvre-Utile, die zijn ouders opvolgde in 1882, staat bekend om de uitvinding van de beroemde Véritable Petit Beurre. Dit koekje duidt het begin aan van de verovering van de Europese markt die tot dan toe onderworpen was aan het Britse monopolie.
1895
Oprichting van het merk Parein
Edouard Parein richt in 1895, met zijn twee zonen het familiebedrijf Parein op. Edouard begon zijn carrière als meelhandelaar, een job die hij sinds het einde van de jaren 1860 met succes beoefende. Met zijn beroemde Bretoense Postbode logo maakte Parein naam voor zichzelf en floreerde in heel België.
1930
Hergé ontwerpt een reclameposter voor Parein
Begin jaren dertig ging Parein voor een reclamecampagne een samenwerking aan met een ander Belgisch icoon: Hergé. Het atelier van de iconische striptekenaar bevond zich destijds in Brussel. Het resultaat van de samenwerking werd de beroemde poster van de Kerstman die in 1933 onthuld werd aan het grote publiek.
1958
Ontwikkeling van TUC door Parein
In 1958 bedenken Paul PAREIN, kleinzoon van Edouard PAREIN, en zijn zoon Louis, de TUC. Het eerste Europese zoutkoekje zorgt voor een ware revolutie. Dit originele product, verleid in een mum van tijd het Belgische publiek met zijn unieke smaak en ongekende vorm.
1965
Fusie van Parein & De Beukelaer
Door de stijgende vraag naar hun heerlijke koekjes zijn zowel koekjesfabrikant Parein als De Beukelaer genoodzaakt hun fabrieken uit te breiden. De ene begint aan de bouw van een nieuwe koekjesbakkerij in Beveren-Waas, de ander in Herentals. Na eerder ondernomen pogingen tot het fusioneren van beide bedrijven, is er in 1965 eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Parein en De Beukelaer slaan de handen in elkaar en worden omgedoopt tot de 'General Biscuit Company'. Vandaag is de fabriek van Herentals nog steed één van de grootste koekjesfabriek in Europa.
1977
LU neemt
General Biscuit Company over
Op 25 maart 1977 wordt General Biscuit Company overgenomen door de Franse Groep Céraliment-LU-Brun. Dit resulteert in het ontstaan van de multinational Générale Biscuit en wordt zo op slag de derde grootste producent ter wereld.
2007
Overname International door Mondelez
In 2007 koopt Kraft Foods de koekjesdivisie van Danone. Hierdoor komen de LU en Milka fabrieken terug in deze zelfde groep, na 30 jaar gescheiden te zijn. Kraft Foods krijgt in 2012 zijn nieuwe naam en staat voortaan gekend als Mondelez International.
2008
Engagement Harmony
LU erkent de alarmerende staat van onze planeet en neemt zijn verantwoordelijkheid als producent. Na enkele jaren van studie gaat het Harmony-programma van start in 2008. Dit programma bestaat uit het toepassen van 49 goede voornemens die de CO2-uitstoot beperken en water, bodem en biodiversiteit vrijwaren.